Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja (CROSBI ID 346066)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mihalec, Ljerka Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Mihalec, Ljerka

Levaj, Branka

hrvatski

Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja

Cilj ovog diplomskog rada bio je odrediti najprihvatljiviji ambalažni materijal za pakiranje ketchupa i ispitati rok trajnosti ketchupa. U tu svrhu ispitivani su uzorci ketchupa pakirani u tri vrste ambalažnog materijala (PET, koekstrudirana i polipropilenska boca) i skladišteni pri različitim temperaturama. Uzorcima koji su skladišteni pri temperaturi 25oC fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ispitivana su tijekom 12 mjeseci, a onima skladištenima pri temperaturi 37oC tijekom 4 mjeseca. Dobiveni rezultati pokazali su da je PET najprihvatljiviji ambalažni materijal za pakiranje ketchupa, te da mu je rok trajnosti 12 mjeseci.

koekstrudirana ambalaža; polietilentereftalat (PET); polipropilen; skladištenje; ketchup

nije evidentirano

engleski

The influence of packaging material on physico-chemical and sensory characteristics of ketchup during storage

nije evidentirano

coextruded packaging material; storage; ketchup

nije evidentirano

Podaci o izdanju

81

24.10.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija