Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja (CROSBI ID 346066)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mihalec, Ljerka
Levaj, Branka
hrvatski
Utjecaj ambalažnog materijala na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ketchupa tijekom skladištenja
Cilj ovog diplomskog rada bio je odrediti najprihvatljiviji ambalažni materijal za pakiranje ketchupa i ispitati rok trajnosti ketchupa. U tu svrhu ispitivani su uzorci ketchupa pakirani u tri vrste ambalažnog materijala (PET, koekstrudirana i polipropilenska boca) i skladišteni pri različitim temperaturama. Uzorcima koji su skladišteni pri temperaturi 25oC fizikalno-kemijska i senzorska svojstva ispitivana su tijekom 12 mjeseci, a onima skladištenima pri temperaturi 37oC tijekom 4 mjeseca. Dobiveni rezultati pokazali su da je PET najprihvatljiviji ambalažni materijal za pakiranje ketchupa, te da mu je rok trajnosti 12 mjeseci.
koekstrudirana ambalaža; polietilentereftalat (PET); polipropilen; skladištenje; ketchup
nije evidentirano
engleski
The influence of packaging material on physico-chemical and sensory characteristics of ketchup during storage
nije evidentirano
coextruded packaging material; storage; ketchup
nije evidentirano
Podaci o izdanju
81
24.10.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb