Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti (CROSBI ID 128811)

Prilog u časopisu | stručni rad

Gajari, Davorka ; Vahčić, Nada Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 83/84 (2006), 8-10-x

Podaci o odgovornosti

Gajari, Davorka ; Vahčić, Nada

hrvatski

Senzorska procjena u razvoju proizvoda povećane prehrambene vrijednosti

Rastući trend obogaćene hrane može biti opravdan činjenicom da se uobičajenom prehranom ne postiže preporučeni dnevni unos za mnoge važne nutrijente. u razvijenim državama reguliranju obogaćivanja pridaje se više pažnje, zbog toga što postoji opravdani strah od pretjeranog obogaćivanja kao načina proizvođača da se njime koristi kao marketinškim oruđem.

bijeli kruh; nutrijenti; obogaćivanje; organoleptička svojstva; senzorska procjena

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation of baked goods with better dietary value

nije evidentirano

white bread; nutrients; fortification; organoleptic properties; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

83/84

2006.

8-10-x

objavljeno

1330-1977

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija