Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje udjela karotenoida u sokovima mandarine (CROSBI ID 346123)

Ocjenski rad | diplomski rad

Plečko, Helena Određivanje udjela karotenoida u sokovima mandarine / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Plečko, Helena

Levaj, Branka

hrvatski

Određivanje udjela karotenoida u sokovima mandarine

U sokovima mandarine s različitim udjelima voća (50, 65, 80, 100%) proizvedenim od sorte Kuno određivani su u kupni karotenoidi i β -karoten. Navedeni sokovi su proizvedeni bez i s dodatkom 0, 2 % askorbinske kiseline te je u njima ispitana stabilnost karotenoidnih spojeva tijekom skladištenja. Ukupni karotenoidi i β -karoten određivani su spektrofotometrijski. Tijekom skladištenja (45 dana, pri 4°C) smanjila se količina karotenoidnih spojeva u svim sokovima neovisno o udjelu voća ili dodatku askorbinske kiseline. Dobiveni rezultati ukazuju da dodatna količina askorbinske kiseline nema velikog utjecaja na očuvanje karotenoidnih spojeva.

karotenoidi; β -karoten; nektar; mandarina; prirodni sok mandarina

nije evidentirano

engleski

Determination of carotenoids amonut in mandarin juices

nije evidentirano

carotenoids; β -caroten; mandarine juice; mandarine nectar

nije evidentirano

Podaci o izdanju

61

12.07.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija