Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog (CROSBI ID 346128)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mrzlečki, Marijana Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Mrzlečki, Marijana

Levaj, Branka

hrvatski

Istraživanje kvalitete smrznutih kaša marelice analizom fizikalno-kemijskog i fenolnog

U ovom radu cilj je bio procijeniti kvalitetu smrznutih kaša marelice. Provedene su analize fizikalno-kemijskog sastava (suha tvar-ukupna i topljiva, ukupna kiselost, pH, ukupni šećeri, formolni broj, boja) i fenolnog sastava (ukupni fenoli, klorogenska kiselina i flavanoidi), te ispitivanje senzorskih svojstava smrznutih kaša marelice. Fenolni sastav, formolni broj i boja određeni su primjenom spektrofotometrijskih metoda. najveća količina fenolnih spojeva, kao i ukupna kiselost i boja određena je u industrijski pripremljenim kašama, jer je u primarnoj fazi prerade inaktivirana enzimska aktivnost. Senzorskim ocjenjivanjem najslabije ocjene dobile su laboratorijski pripremljene kaše, a najveću je dobila kaša koja se koristi u pogonu A. Najveća međusobna povezanost je potvrđena između između ukupnih fenola i boje.

fenolni sastav; flavanoidi; marelica; kaša

nije evidentirano

engleski

Differentiation of intermediate products (frozen apricot purees) by means of physico-chemical and pheloic content

nije evidentirano

phenolic compounds; flavonoids; apricot; puree

nije evidentirano

Podaci o izdanju

78

03.12.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija