Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina (CROSBI ID 346129)

Ocjenski rad | diplomski rad

Ploh, Emina Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Ploh, Emina

Levaj, Branka

hrvatski

Određivanje flavanon glikozida i polimetoksi flavona u svježoj i prerađenoj kori mandarina i klementina

U četiri sorte mandarina (Citrus Unshiu Marcovitch Saigon i Citrus Unshiu Marcovitch Owari, Citrus Clementine Corsica SRA 63 i Citrus Clementine Hernandinas) određivani su flavanon glikozidi (FG) i polimetoksi flavoni (PMF). Također je ispitivana i stabilnost flavanon glikozida i polimetoksi flavona prilikom prerade svježe kore mandarina u sušenu i kandiranu koru. Ispitivane svježe kore od flavanon glikozida sadrže narirutin, naringin, hesperidin, didimin, iponcirin, a od polimetoksi flavona sinensetin, nobiletin i tangeretin. Tijekom prerade u kandiranu koru, količina flavanon glikozida i polimetoksi flavona se smanjila, dok je prilikom prerade u sušenu koru uglavnom bila veća.

flavanon glikozidi; klementina; mandarina; polifenolni spojevi; polimetoksi flavoni

nije evidentirano

engleski

Investigation of flavanone glycosides and polimetoxylated flavones in raw and raw and processed peel of mandarin and clementine

nije evidentirano

clementine; flavanone glycosides; mandarin; polyfenols; polymetoxylated

nije evidentirano

Podaci o izdanju

67

13.12.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija