Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.) (CROSBI ID 348248)

Ocjenski rad | diplomski rad

Horžić, Dunja Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.) / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2005

Podaci o odgovornosti

Horžić, Dunja

Levaj, Branka

hrvatski

Fizikalno-kemijski sastav, fenolni spojevi i antioksidativna aktivnost plodova bazge (Sambucus nigra L.)

Cilj ovog rada bio je ispitati fizikalno-kemijski sastav, ukupne fenole i antocijane u plodovima bazge ubranim u okolici Gospića, Požege i Zagreba.

antioksidativna aktivnost; antocijani; fenolne tvari; HPLC; plodovi bazge

93/05

engleski

Physico-chemical composition, phenolic compounds and antioxidative activity of elderberries (Sambucus nigra L.)

nije evidentirano

antioxidative activity; anthocyanins; elderberry; HPLC; phenolic compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

68

14.10.2005.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija