Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Rezlike u kakvoći ozime i jare pšenice žetve 2003. (CROSBI ID 348362)

Ocjenski rad | diplomski rad

Korotaj, Ana Rezlike u kakvoći ozime i jare pšenice žetve 2003. / Ćurić, Duška (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Korotaj, Ana

Ćurić, Duška

hrvatski

Rezlike u kakvoći ozime i jare pšenice žetve 2003.

U ovom radu ispituje se kakvoća ozimih i jarih pšenica žetve 2003.Provodila su se ispitivanja na osnovi količine vode, proteina, sedimentacijske vrijednosti, mase 1000 zrna, hektolitarske mase i broja padanja.Provedeno ispitivanje pokazalo je je da jare pšenice daju manje prinose, a zbog visokog udjela proteina mogu se koristiti kao sorte poboljšivači. Ozime pšenice daju veće prinose. Pored Divane koja je sorta poboljšivač, kao takva može se koristiti i Žitarka, dok se Sana može svrstati u krušne sorte.

pšenica; sorte; kakvoća

77/04

engleski

The difference in quality between winter and spring wheat in the harvest of 2003.

nije evidentirano

wheat; varieties; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

13.07.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija