izvor podataka: crosbi
!
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine (CROSBI ID 348422)
Ocjenski rad | diplomski rad
Smernjak, Barbara
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine / Levaj, Branka (mentor);
Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004
Podaci o odgovornosti
Smernjak, Barbara
Levaj, Branka
hrvatski
Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine
Cilj rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore mandarine za sušenje i režim sušenja. Do najmanjih promjena u udjelu ukupnih fenola, hesperidina i sastava aromatičnih tvari, obzirom na svježu koru, došlo je u uzorku kuhanom 30 minuta u vodi prije sušenja.
aromatični spojevi; fenolni spojevi; kora; mandarina; sušenje
135/04
engleski
Establishment of conditions in mandarine peel drying process
nije evidentirano
drying; flavour compounds; mandarine; peel; phenolic compounds
nije evidentirano
Podaci o izdanju
75
30.11.2004.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb
Povezanost rada
Povezane osobe
Povezane ustanove