Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine (CROSBI ID 348422)

Ocjenski rad | diplomski rad

Smernjak, Barbara Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2004

Podaci o odgovornosti

Smernjak, Barbara

Levaj, Branka

hrvatski

Utvrđivanje uvjeta sušenja kore mandarine

Cilj rada bio je odrediti odgovarajući način pripreme kore mandarine za sušenje i režim sušenja. Do najmanjih promjena u udjelu ukupnih fenola, hesperidina i sastava aromatičnih tvari, obzirom na svježu koru, došlo je u uzorku kuhanom 30 minuta u vodi prije sušenja.

aromatični spojevi; fenolni spojevi; kora; mandarina; sušenje

135/04

engleski

Establishment of conditions in mandarine peel drying process

nije evidentirano

drying; flavour compounds; mandarine; peel; phenolic compounds

nije evidentirano

Podaci o izdanju

75

30.11.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija