Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske (CROSBI ID 348505)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kezić, Nataša Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2003

Podaci o odgovornosti

Kezić, Nataša

Levaj, Branka

hrvatski

Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske

Cilj rada bio je pronaći odgovarajuću recepturu za pripremu niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine (voćne pulpe), određena pH vrijednost, ukupna kiselost, količina suhe tvari, direktno reducirajućih šećera i saharoze, te pektinskih tvari. Određene su i količine antocijana, ukupnih fenola, neflavonoida i flavonoida, da bi se utvrdile njihove promjene u gotovom proizvodu u odnosu na voćnu pulpu.

višnja; višnja maraska; niskokalorična marmelada; pektin; fenolni spojevi; antocijani

04/03

engleski

Developing the recipies of sour cherry and sour cherry "maraska" low-calorie jams

nije evidentirano

sour cherry; sour cherry "maraska"; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; anthocyanins

nije evidentirano

Podaci o izdanju

74

07.03.2003.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija