Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske (CROSBI ID 348505)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kezić, Nataša
Levaj, Branka
hrvatski
Izrada receptura za niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske
Cilj rada bio je pronaći odgovarajuću recepturu za pripremu niskokalorične marmelade od višnje i višnje maraske. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine (voćne pulpe), određena pH vrijednost, ukupna kiselost, količina suhe tvari, direktno reducirajućih šećera i saharoze, te pektinskih tvari. Određene su i količine antocijana, ukupnih fenola, neflavonoida i flavonoida, da bi se utvrdile njihove promjene u gotovom proizvodu u odnosu na voćnu pulpu.
višnja; višnja maraska; niskokalorična marmelada; pektin; fenolni spojevi; antocijani
04/03
engleski
Developing the recipies of sour cherry and sour cherry "maraska" low-calorie jams
nije evidentirano
sour cherry; sour cherry "maraska"; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; anthocyanins
nije evidentirano
Podaci o izdanju
74
07.03.2003.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb