Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta meda od kadulje (CROSBI ID 348610)

Ocjenski rad | diplomski rad

Linarić, Martina Kvaliteta meda od kadulje / Hruškar, Mirjana (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Linarić, Martina

Hruškar, Mirjana

hrvatski

Kvaliteta meda od kadulje

Med koji se nalazi na tržištu, kvalitativno se razlikuje ovisno o nizu različitih faktora kao što su zemljopisni, vremenski, uvjeti proizvodnje, biljnim izvori, pakiranje i vrijeme skladištenja. U ovom radu su analizirani fizikalno-kemijski parametri ukupno 33 uzoraka meda od kadulje iz 2005. i 2006.godine. Određivani su karakteristični parametri kvalitete meda kao što su maseni udjel vode, električna provodnost, maseni udjel reducirajućih šećera, saharoze te kiselost. Dobiveni rezultati pokazuju da se maseni udjel vode kretao u rasponu od 14, 13 do 18, 00%, električna provodnost 0, 267 do 1, 003 mS/cm, maseni udio reducirajućih šećera od 67, 85 do 77, 68%, saharoze od 0, 00 do 4, 83%, te kiselost 14, 196 do 28, 840 mmol/kg. Također je uočeno da postoje statistički značajne razlike određivanih parametara između uzoraka meda kadulje iz 2005. i 2006.godine.

Kvaliteta; Med od kadulje

nije evidentirano

engleski

Sage honey quality

nije evidentirano

quality; sage honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

85

13.07.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija