Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kvaliteta meda od bagrema (CROSBI ID 348612)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kanižanec, Ivona Kvaliteta meda od bagrema / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Kanižanec, Ivona

Vahčić, Nada

hrvatski

Kvaliteta meda od bagrema

Med kao cjelovita namirnica bitnih nutritivnih i ljekovitih svojstava za čovjeka mora zadovoljavati određene kriterije za kvalitetu. Oni se određuju analizama koje se sastoje od: senzorske analize, fizikalno-kemijske analize i mikrobiološke analize. U ovom rada određeni su fizikalno-kemijski parametri: maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajućih šećera te maseni udjel saharoze. Svi uzorci su bagremov med (Robinia pseudoacacia L.) sakupljeni na području Republike Hrvatske i čuvani na sobnoj temperaturi. Fizikalno-kemijskim analizama dobiveno je da se maseni udjel vode kretao u rasponu od 14, 52 do 21, 36%, električna provodnost od 0, 00 do 0, 25 mS/cm, kiselost od 6, 54 do 15, 02 mmol/kg, maseni udjel reducirajućih šećera od 65, 17 do 76, 47% te maseni udjel saharoze 0, 00 do 3, 77%.

Kvaliteta; Med od bagrema; Fizikalno-kemijski parametri

nije evidentirano

engleski

Acacia honey quality

nije evidentirano

quality; acacia honey; physical-chemical parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

23.11.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija