Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline (CROSBI ID 348685)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Romanić, Dijana
Levaj, Branka
hrvatski
Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline
Ovim se radom htjela utvrditi odgovarajuća receptura za pripremu niskokaloričnog džema od maline, kao i nadjeva za potrebe pekarske industrije. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine, a da bi se pronašla optimalna koncentracija pektina, napravljene su marmelade od pasirane pulpe. Svi džemovi ocijenjeni su jako dobro a najviše ocjene postigao je džem od cijelih plodova s udjelom voća od 5% i saharozom, te od pulpe s udjelom voća od 10% i saharozom.
malina; niskokalorični džem; pektin; fenolni spojevi; plinska kromatografija
88/02
engleski
Developing the recipes of the low-calorie raspberryes gel products
nije evidentirano
raspberry; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; gas-chromatography
nije evidentirano
Podaci o izdanju
63
09.10.2002.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb