Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline (CROSBI ID 348685)

Ocjenski rad | diplomski rad

Romanić, Dijana Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2002

Podaci o odgovornosti

Romanić, Dijana

Levaj, Branka

hrvatski

Izrada receptura za niskokalorične želirane proizvode od maline

Ovim se radom htjela utvrditi odgovarajuća receptura za pripremu niskokaloričnog džema od maline, kao i nadjeva za potrebe pekarske industrije. Provedena je fizikalno-kemijska analiza sirovine, a da bi se pronašla optimalna koncentracija pektina, napravljene su marmelade od pasirane pulpe. Svi džemovi ocijenjeni su jako dobro a najviše ocjene postigao je džem od cijelih plodova s udjelom voća od 5% i saharozom, te od pulpe s udjelom voća od 10% i saharozom.

malina; niskokalorični džem; pektin; fenolni spojevi; plinska kromatografija

88/02

engleski

Developing the recipes of the low-calorie raspberryes gel products

nije evidentirano

raspberry; low-calorie jam; pectin; phenol compounds; gas-chromatography

nije evidentirano

Podaci o izdanju

63

09.10.2002.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija