Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Karakterizacija ß-1, 3-glukana izoliranog različitim metodama iz kvasca Saccharomyces cerevisiae (CROSBI ID 348924)

Ocjenski rad | diplomski rad

Galović, Petra Karakterizacija ß-1, 3-glukana izoliranog različitim metodama iz kvasca Saccharomyces cerevisiae / Zechner-Krpan, Vesna (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Galović, Petra

Zechner-Krpan, Vesna

hrvatski

Karakterizacija ß-1, 3-glukana izoliranog različitim metodama iz kvasca Saccharomyces cerevisiae

ß-glukan, homopolimer glukoze, ima sposobnost regulacije imunološkog sustava. Stanična stijenka pivskog kvasca Saccharomyces cerevisiae dostupan je izvor ß-1, 3-glukana. Glukan iz kvasca zaostalog nakon proizvodnje piva je izoliran trima različitim metodama, te osušen: na zraku, liofilizacijom i raspršivanjem. U tako dobivenim preparatima ß-glukana određivana je veličina čestica, kapacitet vezanja vode i ulja, sposobnost bubrenja, biološka aktivnost, elektronskom mikroskopijom utvrđena im je mikrostruktura, te je napravljena FT-IR spektroskopija za karakterizaciju glukana.

ß-glukan; pivski kvasac; Saccharomyces cerevisiae

05/07

engleski

Characterization of ß-1, 3-glucan isolated by diferent methods from yeast Saccharomyces cerevisiae

nije evidentirano

ß-glucan; brewer's yeast; Saccharomyces cerevisiae

nije evidentirano

Podaci o izdanju

75

04.04.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija