Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine (CROSBI ID 350502)

Ocjenski rad | diplomski rad

Pilić, Nina Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2008

Podaci o odgovornosti

Pilić, Nina

Levaj, Branka

hrvatski

Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine

Pulpi i kori mandarine iz vrste Citrus Unshiu Markovitz određivana su fizikalno kemijska svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet. Proizvedena su tri džema i marmelada na kojima je također provedeno ispitivanje fizikalno kemijskih svojstava, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet. Određivani su i koeficijenti korelacije između pojedinih grupa fenolnih spojeva i antioksidacijskog kapaciteta za pulpu, koru i proizvode od mandarine. Na dobivenim proizvodima provedeno je i senzorsko ocjenjivanje. Svježa korica mandarine sadrži veću količinu fenolnih spojeva i pektina nego pulpa. Od proizvoda obogaćeni džem sadrži najveći količinu fenolnih spojeva. U uzorcima koji su imali veću količinu fenolnih spojeva određen je i veći antiosidacijski kapacitet. Senzorskim ocjenjivanjem obogaćeni džem je dobio najviše ocjene.

mandarina; fenolni spojevi; antiosidacijski kapacitet; niskokalorični džem

nije evidentirano

engleski

Chemico- physical characteristic, phenolic content and antioxidant capacity in fresh and processed Mandarin

nije evidentirano

mandarina; phenolic compounds; antioxidant capacity; low-sugar jam

nije evidentirano

Podaci o izdanju

73

12.05.2008.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija