Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine (CROSBI ID 350502)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Pilić, Nina
Levaj, Branka
hrvatski
Fizikalno - kemijska svojstva te fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet svježe i prerađene mandarine
Pulpi i kori mandarine iz vrste Citrus Unshiu Markovitz određivana su fizikalno kemijska svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet. Proizvedena su tri džema i marmelada na kojima je također provedeno ispitivanje fizikalno kemijskih svojstava, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet. Određivani su i koeficijenti korelacije između pojedinih grupa fenolnih spojeva i antioksidacijskog kapaciteta za pulpu, koru i proizvode od mandarine. Na dobivenim proizvodima provedeno je i senzorsko ocjenjivanje. Svježa korica mandarine sadrži veću količinu fenolnih spojeva i pektina nego pulpa. Od proizvoda obogaćeni džem sadrži najveći količinu fenolnih spojeva. U uzorcima koji su imali veću količinu fenolnih spojeva određen je i veći antiosidacijski kapacitet. Senzorskim ocjenjivanjem obogaćeni džem je dobio najviše ocjene.
mandarina; fenolni spojevi; antiosidacijski kapacitet; niskokalorični džem
nije evidentirano
engleski
Chemico- physical characteristic, phenolic content and antioxidant capacity in fresh and processed Mandarin
nije evidentirano
mandarina; phenolic compounds; antioxidant capacity; low-sugar jam
nije evidentirano
Podaci o izdanju
73
12.05.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb