Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Prehrambena industrija i njena uloga u prevenciji kroničnih i degenerativnih bolesti (CROSBI ID 472992)

Prilog sa skupa u zborniku | stručni rad | domaća recenzija

Mesaroš-Kanjski, Elika ; Pavičić, Sandra ; Ivančić-Vagaja, Suzy ; Kaić-Rak, Antoinette ; Rak, Davor ; Kontošić, Ivica Prehrambena industrija i njena uloga u prevenciji kroničnih i degenerativnih bolesti // Treće znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstveni turizam za 21. stoljeće : zbornik radova = 3th Scientific-professional Symposium with international participation Health tourism for 21st century : conference proceedings / Rožanić, Igor (ur.). Opatija: Thalassotherapia, Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske ; Fakultet za turistički i hotelski menadžmen, 2000. str. 195-198

Podaci o odgovornosti

Mesaroš-Kanjski, Elika ; Pavičić, Sandra ; Ivančić-Vagaja, Suzy ; Kaić-Rak, Antoinette ; Rak, Davor ; Kontošić, Ivica

hrvatski

Prehrambena industrija i njena uloga u prevenciji kroničnih i degenerativnih bolesti

Usvajanje zdravijeg načina življenja, uz unaprijeđenje kvalitete prehrane pučanstva smanjuje se učestalost pojedinih čimbenika rizika i istodobno djeluje u smislu primarne prevencije. Zbog tih razloga Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Rijeka i Prehrambeno industrijski kombinat Rijeka izradili su novi program prehrambenih proizvoda od cjelovitog zrna žtarica. Spomenuti proizvodi sadrže dobro probavljive nerafinirane ugljikohidrate. Kompleksni ugljikohidrati u žitaricama fiziološki su povoljniji za organizam što se tiče iskoristljivosti i opterećenja organizma. Osiguranje energije iz ovih ugljikohidrata pomaže u smanjenju unosa energije iz masti u prehrani, a povećanim unosom biljnih vlakana sadržanih u proizvodu snižava se nivo kolesterola. Osim toga bogati su izvor vitamina i minerala. Prehrana ovom vrstom proizvoda osigurava dobro zdravlje, vitalnost, dobru kondiciju, te prevenira veliku grupu kroničnih i degenerativnih bolesti što je vrlo važno u promociji zdravstvenog turizma.

prehrana; prevencija; kronične i degenerativne bolesti

nije evidentirano

engleski

The Role of Food Industry in the Prevention of Chronic and Degenerative Diseases

nije evidentirano

nutrition; prevention; chronic and degenerative diseases

nije evidentirano

Podaci o prilogu

195-198.

2000.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Treće znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstveni turizam za 21. stoljeće : zbornik radova = 3th Scientific-professional Symposium with international participation Health tourism for 21st century : conference proceedings

Rožanić, Igor

Opatija: Thalassotherapia, Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske ; Fakultet za turistički i hotelski menadžmen

953-98179-0-0

Podaci o skupu

Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstveni turizam za 21. stoljeće (3 ; 2000)

predavanje

19.06.2000-21.06.2000

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita