Stabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja (CROSBI ID 353952)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Tominić, Maja
Komes, Draženka
Vrač, Nevenka
hrvatski
Stabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja
Cilj diplomskog rada bio je odrediti promjene fizikalnih parametara (masa, visina, čvrstoća, relativna vlaga) i senzorske karakteristike komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja. Komprimati su proizvedeni od glukoze i saharoze različitih omjera glukoznog sirupa te magnezijevog stearata i arome bijele čokolade. U radu je provedena granulometrijska analiza, a mjerena su ranije spomenuti fizikalni parametari te je napravljena senzorska analiza komprimata. Dobiveni rezultati pokazali su varijacije mase i visine komprimata tijekom skladištenja, dok se čvrstoća komprimata u tom periodu povećavala. Največa čvrstoća određena je u komprimatima proizvedenim od glukoze i saharoze kao 100%-tne šećerne komponente. Svi uzorci komprimata nakon jednomjesečnog skladištenja bili su dobre senzorske kakvoće.
Granulometrijska analiza; Komprimati; Relativna vlaga; Senzorska analiza
nije evidentirano
engleski
Stability of comprimates quality during one-month storage
nije evidentirano
Comprimates; Granulometric analysis; Relative humidity; Sensory analysis
nije evidentirano
Podaci o izdanju
56
10.07.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb