Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Optimizacija uvjeta uzgoja i izdvajanja lipaze iz bakterije Streptomyces rimosus u vodenom dvofaznom sustavu (CROSBI ID 328781)

Ocjenski rad | diplomski rad

Korica, Tamara Optimizacija uvjeta uzgoja i izdvajanja lipaze iz bakterije Streptomyces rimosus u vodenom dvofaznom sustavu / Mrša, Vladimir (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 1997

Podaci o odgovornosti

Korica, Tamara

Mrša, Vladimir

hrvatski

Optimizacija uvjeta uzgoja i izdvajanja lipaze iz bakterije Streptomyces rimosus u vodenom dvofaznom sustavu

Dodatkom trioleina u koncentraciji 3% u podlogu za uzgoj bakterije Streptomyces rimosus R6-M974 moguće je, u manjoj mjeri, povećati prinos lipaze. Triolein i tributirin u koncentraciji 1% u podlozi, ne induciraju proizvodnju lipaze. Optimiranjem uvjeta razdvajanja u dvofaznom sustavu PEG_6000/NaP, kao najbolji uvjeti za ekstrakciju lipaze u polimernu fazu određeni su: 3, 4% PEG_6000 ; 20% NaP ; 20% NaCl i pH 6, 5. Pri odvajanju lipaze od polimera najbolji rezultati dobiveni su kada je polimerna faza razrijeđena s vodom u omjeru 1:1, uz dodatak 3% NaP i 6% NaCl, uz pH 8, 5. Izolacijom ekstracelularne lipaze iz bakterije Streptomyces rimosus R6-M974 metodom izdvajanja u dvofaznom vodenom sustavu PEG_6000/NaP, pri navedenim uvjetima, dobiven je preparat lipaze koji sadrži samo jednu elektroforetski vidljivu nečistoću.

Streptomyces rimosus; lipaza; vodeni dvofazni sustav

nije evidentirano

engleski

Optimization of growth conditions and isolation of lipase from bacteria Streptomyces rimosus in the two phase aqueous system

nije evidentirano

Streptomyces rimosus; lipase; aqueous two phase system

nije evidentirano

Podaci o izdanju

57

09.07.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija