Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing" (CROSBI ID 354381)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Markov Singer, Martina
Vahčić, Nada
hrvatski
Uvođenje HACCP sustava u veledrogeriju "Milsing"
HACCP sustav je sistematičan i znanstveno utemeljen sustav analize opasnosti i kontrole kritičnih točaka koji identificira, definira, vrednuje i upravlja potencijalnim opasnostima vezanim uz hranu. HACCP sustav je u Hrvatskoj dio zakonske obveze te ga je potrebno uspostaviti u svim subjektima u poslovanju s hranom do 01. siječnja 2009. Svrha ovog rada bila je pripremiti i prikazati pripremne radnje za uvođenje i implementaciju HACCP sustava u veledrogeriju Milsing registriranu 1999. a koja se isključivo bavi uvozom i distribucijom gotovih proizvoda – dijetetskih i prehrambenih dodataka u originalnom pakiranju proizvođača. Rad je izrađen u veledrogeriji Milsing koristeći sedam načela HACCP sustava. Provedene su analiza opasnosti, određene kritične kontrolne točke i njihove kritične granice, uspostavljen sustav nadzora, utvrđene korektivne mjere te su uspostavljeni postupci verificiranja i dokumentiranja. Rezultati rada pokazali su da je veledrogerija zadovoljila neophodne pripremne radnje za uvođenje i implementaciju HACCP sustava.
HACCP sustav; analiza opasnosti; veledrogerija
nije evidentirano
engleski
Implementation of HACCP system in drug wholesale "Milsing"
nije evidentirano
HACCP; hazard analysis; pharmaceutical wholesale
nije evidentirano
Podaci o izdanju
84
18.12.2008.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb