Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja (CROSBI ID 354567)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mišković, Maja Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja / Branka Levaj (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2007

Podaci o odgovornosti

Mišković, Maja

Branka Levaj

hrvatski

Promjene fenolnog sastava i antioksidativne aktivnosti u marmeladama od jagode nakon 6 mjeseci skladištenja

U ovom radu ispitivan je fizikalno – kemijski sastav i antioksidativna aktivnost niskokaloričnih marmelada od jagoda sorti Marmolada (iz konvencionalnog i ekološkog uzgoja) te Honeoye, Clery i NF 421 (iz konvencionalnog uzgoja) koje su skladištene 6 mjeseci. Marmelade su kuhane u vakuum – kuhaču. U analiziranim marmeladama količina topljive suhe tvari se nije bitno promijenila, a i kod pH vrijednosti promjena je bila minimalna. Količina ukupnih fenola, neflavonoida, flavonoida i antocijana se smanjila kod svih sorti, kao i antioksidativne aktivnosti koja je određena pomoću 3 različite metode.

fenoli ; antioksidativna aktivnost ; marmelada ; jagoda ; skladištenje

nije evidentirano

engleski

Changes of phenolics and antioxidant activity in strawberry jams after 6 months storage

nije evidentirano

phenolics ; antioxidant activity ; strawberry ; jam ; storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

64

02.02.2007.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija

Poveznice