Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda (CROSBI ID 356757)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Hlapčić, Ivona
Ćurić, Duška
hrvatski
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda
U radu je utvrđeno optimalno vrijeme fermentacije smrznutih pekarskih proizvoda na temelju ukupne ocjene senzorskih svojstava, zatim volumena i omjera visine i širine proizvoda. Rezultati su se zatim usporedili sa standardnim proizvodom. Kod senzorskih osobina ocjenjivali su se vanjski izgled, izgled sredine, miris kore i sredine i okus kore i sredine. Volumen peciva se odredio pomoću metode nasipanja brašna. Utvrđeno je da volumen raste s vremenom fermentacije. Omjer visine i širine izračunat je pomoću podataka dobivenih iz slika kriški pekarskih proizvoda. Utvrđeno je da omjer visine i širine opada s vremenom fermentacije.
smrznuti pekarski proizvodi; fermentacija; senzorska svojstva; volumen
nije evidentirano
engleski
Optimal conditions for fermentation of frozen bakery products
nije evidentirano
frozen bakery products; fermentation; sensory analysis; bread volume
nije evidentirano
Podaci o izdanju
73
13.07.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb