Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda (CROSBI ID 356757)

Ocjenski rad | diplomski rad

Hlapčić, Ivona Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda / Ćurić, Duška (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Hlapčić, Ivona

Ćurić, Duška

hrvatski

Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda

U radu je utvrđeno optimalno vrijeme fermentacije smrznutih pekarskih proizvoda na temelju ukupne ocjene senzorskih svojstava, zatim volumena i omjera visine i širine proizvoda. Rezultati su se zatim usporedili sa standardnim proizvodom. Kod senzorskih osobina ocjenjivali su se vanjski izgled, izgled sredine, miris kore i sredine i okus kore i sredine. Volumen peciva se odredio pomoću metode nasipanja brašna. Utvrđeno je da volumen raste s vremenom fermentacije. Omjer visine i širine izračunat je pomoću podataka dobivenih iz slika kriški pekarskih proizvoda. Utvrđeno je da omjer visine i širine opada s vremenom fermentacije.

smrznuti pekarski proizvodi; fermentacija; senzorska svojstva; volumen

nije evidentirano

engleski

Optimal conditions for fermentation of frozen bakery products

nije evidentirano

frozen bakery products; fermentation; sensory analysis; bread volume

nije evidentirano

Podaci o izdanju

73

13.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija