Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Muškat žuti (CROSBI ID 357605)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Cmrečnjak, Melita Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Muškat žuti / Zechner-Krpan, Vesna (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Cmrečnjak, Melita

Zechner-Krpan, Vesna

hrvatski

Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Muškat žuti

Cilj ovog rada bio je odrediti količinu najvažnijih kojmponenti vina o kojima ovisi njegova kakvoća. Kemijska analiza rađena je na vinu sorte Muškat žuti. Osnovni parametri koji se kemijskom analizom određeni su: alkoholi, ukupne kiseline, hlapive kiseline, šećer, slobodni, vezani i ukupni sumporni dioksid. Provedene su također mikrobiološka analiza i organoleptičko (degustacijsko) ispitivanje vina. Kategoriju kvalitet vina s oznakom kontroliranoga zemljopisnog podrijetla određuje kemijski sastav i organoleptička (degustacijsko-senzorna) svojstva vina. Udio pojedinih komponenti vina ovisi o: sorti grožđa, klimatskim uvjetima, uvjetima fermentacije, vrsti kvasca itd. Pravilnilk o vinu propisuje dopuštene količine pojedinih sastojaka kako bi to vino pogodno za tržište i široku potrošnju. Muškat žuti je zadovoljio sve Pravilnikom propisane zathjeve o količini pojedinih analiziranih sastojaka.

vino; kemijska analiza; kvaliteta vina

nije evidentirano

engleski

Chemical analysis of basic quality parameters of wine Muškat žuti

nije evidentirano

wine; chemical analysis; quality of wine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

01.06.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija