Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UTJECAJ DODATAKA RUŽMARINA NA ODRŽIVOST I GORČINU MASLINOVOG ULJA TIJEKOM SKLADIŠTENJA (CROSBI ID 358443)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Cvjetičanin, Vladimira UTJECAJ DODATAKA RUŽMARINA NA ODRŽIVOST I GORČINU MASLINOVOG ULJA TIJEKOM SKLADIŠTENJA / Škevin, Dubravka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Cvjetičanin, Vladimira

Škevin, Dubravka

hrvatski

UTJECAJ DODATAKA RUŽMARINA NA ODRŽIVOST I GORČINU MASLINOVOG ULJA TIJEKOM SKLADIŠTENJA

Ispitan je utjecaj dodatka ružmarina na oksidacijsku stabilnost, udjel klorofila i fenolnih spojeva i na senzorska svojstva djevičanskog maslinovog ulja. Ružmarin je dodan u obliku suhih samljevenih listića, 5% na masu ulja, smjesa je nakon 48 sati na tresilici profiltrirana, a analize su odrađene u profiltriranom ulju. Dodatkom ružmarina značajno se povećala oksidacijska stabilnost djevičanskog maslinovog ulja te su se povisili udjeli fenolnih spojeva i klorofila. Na hidrolitičke promjene djevičanskog maslinovog ulja dodatak ružmarina nije značajno utjecao. Dodatak 5% ružmarina nije uspio prekriti negativne senzorska svojstva djevičanskog maslinovog ulja.

djevičansko maslinovo ulje; ružmarin; oksidacijska stabilnost

nije evidentirano

engleski

THE INFLUENCE OF THE ROSEMARY ADDITION ON THE OXIDATIVE STABILITY AND THE BITTERNESS OF VIRGIN OLIVE OIL DURING STORAGE

nije evidentirano

virgin olive oil; rosemary; oxidative stability

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

01.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija