Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Istarska malvazija (CROSBI ID 359680)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Flego, Bojana
Zechner-Krpan, Vesna
hrvatski
Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Istarska malvazija
Cilj ovog završnog rada bio je kemijskim postupcima odrediti osnovne parametre kakvoće vina Istarska malvazija: ukupne kiseline, hlapive kiseline, slobodni i vezani sumpor, šećer te alkohol. Laboratorijske metode koje su pritom korištene su: neutralizacija s NaOH za ukupne kiseline, polumikro postupak za hlapive kiseline, titracija s NaOH za određivanje sumpora. Šećer je određen na dva načina, brzom francuskom metodom i preciznijom, RS-metodom. Alkohol je određen kemijskom metodom, oksidacijom alkohola te titracijom sa natrijevim tiosulfatom. Mikrobiološka analiza i organoleptičko ispitivanje vina su također provedene. Rezultati za analizirano vino su u skladu s vrijednostima u literaturnim izvorima za tu vrstu vina.
malvazija; vino; istarska
nije evidentirano
engleski
Chemical analysis of the basic parameters of the wine Istrian Malvasia
nije evidentirano
malvasia; wine; Istrian
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
23.06.2009.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb