Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Istarska malvazija (CROSBI ID 359680)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Flego, Bojana Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Istarska malvazija / Zechner-Krpan, Vesna (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Flego, Bojana

Zechner-Krpan, Vesna

hrvatski

Kemijska analiza osnovnih parametara kakvoće vina Istarska malvazija

Cilj ovog završnog rada bio je kemijskim postupcima odrediti osnovne parametre kakvoće vina Istarska malvazija: ukupne kiseline, hlapive kiseline, slobodni i vezani sumpor, šećer te alkohol. Laboratorijske metode koje su pritom korištene su: neutralizacija s NaOH za ukupne kiseline, polumikro postupak za hlapive kiseline, titracija s NaOH za određivanje sumpora. Šećer je određen na dva načina, brzom francuskom metodom i preciznijom, RS-metodom. Alkohol je određen kemijskom metodom, oksidacijom alkohola te titracijom sa natrijevim tiosulfatom. Mikrobiološka analiza i organoleptičko ispitivanje vina su također provedene. Rezultati za analizirano vino su u skladu s vrijednostima u literaturnim izvorima za tu vrstu vina.

malvazija; vino; istarska

nije evidentirano

engleski

Chemical analysis of the basic parameters of the wine Istrian Malvasia

nije evidentirano

malvasia; wine; Istrian

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

23.06.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija