Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

INDEKS KONDICIJE DAGNJI (Mytilus galloprovincialis) U UVALI BUDAVA I U ZALJEVU RAŠA (CROSBI ID 167618)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Marušić, N., Vidaček, S., Medić, H., Petrak, T. INDEKS KONDICIJE DAGNJI (Mytilus galloprovincialis) U UVALI BUDAVA I U ZALJEVU RAŠA // Ribarstvo = Croatian journal of fisheries, 67 (2009), 3; 91-99

Podaci o odgovornosti

Marušić, N., Vidaček, S., Medić, H., Petrak, T.

hrvatski

INDEKS KONDICIJE DAGNJI (Mytilus galloprovincialis) U UVALI BUDAVA I U ZALJEVU RAŠA

Indeks kondicije čimbenik je koji može upozoriti na rentabilnost nekog područja za uzgoj školjkaša. Analizom indeksa kondicije školjkaša na raznim lokalitetima dobiva se orijentacijska slika o vrijednosti tih lokaliteta za uzgoj i o njihovoj najpovoljnijoj konzumaciji tijekom godine. Praćenjem indeksa kondicije utvrđuje se dinamika promjena količine mesa školjkaša tijekom uzgoja. Veličina indeksa kondicije ovisi o sezoni mriješćenja dagnji, o količini odgovaraju}; ih planktonskih vrsta za prehranu i o promjenama ekoloških čimbenika sredine (temperatura i slanost morske vode te otopljenog kisika). U radu je indeks kondicije dagnji praćen u uvali Budava i u zaljevu Raša na dubini mora od 0, 5 i 2, 5 m u razdoblju od veljače do rujna 2005. godine. Najveći indeks kondicije dagnje zabilježen je u ljetnom razdoblju (srpanj i kolovoz) za spolnog mirovanja uz optimalne temperature i slanost morske vode. Indeks kondicije razlikovao se na lokalitetima u uvali Budava i u zaljevu Raša, kao i na dubinama mora 0, 5 i 2, 5 m.

Mytilus galloprovincialis; dagnja; indeks kondicije

nije evidentirano

engleski

THE CONDITION INDEX OF MUSSELS (Mytilus galloprovincialis) IN BUDAVA AND RAŠA BAY

nije evidentirano

Mytilus galloprovincialis; mussel; condition index

nije evidentirano

Podaci o izdanju

67 (3)

2009.

91-99

objavljeno

1330-061X

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija