ODREĐIVANJE AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A U KOBASICAMA DOMAĆE PROIZVODNJE ELISA METODOM (CROSBI ID 363497)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Blažević, Magdalena
Frece, Jadranka
hrvatski
ODREĐIVANJE AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A U KOBASICAMA DOMAĆE PROIZVODNJE ELISA METODOM
Aflatoksin B1 i okratoksin A su sekundarni metaboliti plijesni rodova Aspergillus, Penicillium i Fusarium. Za ovo istraživanje korišteno je 15 uzoraka kobasica sa područja Varaždinske županije, a cilj rada bio je odrediti moguću prisutnost aflatoksina B1 i okratoksina A u uzorcima kobasica domaće proizvodnje. Analiza je provedena ELISA metodom. U ispitanim uzorcima kobasica određene su koncentracije okratoksina A u rasponu od 1, 0 do 4, 7 ppb, te aflatoksina B1 u rasponu od 0, 1 do 0, 45 ppb.
ELISA; kobasice; okratoksin A; aflatoksin B1
nije evidentirano
engleski
DETERMINATION OF AFALTOXIN B1 AND OCHRATOXIN A IN TRADITIONALLY PREPARED SAUSAGES BY ELISA METHOD
nije evidentirano
ELISA; sausages; ochratoxin A; aflatoxin B1
nije evidentirano
Podaci o izdanju
47
22.12.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb