Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa (CROSBI ID 367229)

Ocjenski rad | diplomski rad

Krcivoj, Tihana Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa / Frece, Jadranka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Krcivoj, Tihana

Frece, Jadranka

hrvatski

Adhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa

Cilj ovog istraživanja bio je ispitati adhezijska svojstva bakterijskih sojeva L. plantarum 1K, izoliranog iz "slavonskog kulena" te L. plantarum A i L. plantarum B izoliranih iz sirutke na epitelne stanice crijeva miševa te utjecaj L. plantarum 1K na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa. L. plantarum 1K znatno smanjuje broj bakterijskih stanica Salmonella sp. u miševa inficiranih sa bakterijom Salmonella sp.. Ovaj bakterijski izolat je pokazao osnovne funkcionalne kriterije za izbor probiotičkih sojeva, te bi se kao takav mogao upotrijebiti kao funkcionalna autohtona starter kultura za fermentirane mesne proizvode.

probiotik; L. plantarum; Salmonella sp.; in vitro i in vivo adhezija

nije evidentirano

engleski

Adhesion ability of potential probiotics strains in vitro and in vivo conditions and their effect on decrease of intestinal Salmonella sp. infection in mice

nije evidentirano

probiotic; L. plantarum; Salmonella sp.; in vitro and in vivo adhesion

nije evidentirano

Podaci o izdanju

35

27.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija