Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji (CROSBI ID 744794)
Druge vrste radova | ostalo
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Grba, Slobodan ; Stehlik-Tomas, Vesna ; Stanzer, Damir ; Mrvčić, Jasna ; Marić, Vladimir ; Orlić, Sandi ; Jeromel, Ana ; Zgaga, Zoran ; Svetec, Ivan-Krešimir ; Krpan, Marina
Ranić, Ilija
hrvatski
Kvasci u biotehnološkoj proizvodnji
O kvascima, koji se koriste od davnina u tradicionalnoj proizvodnji vina, piva i pekarskih proizvoda, napisan je u nas samo jedan sveučilišni udžbenik (Industrijska mikrobiologija, 1984). Udžbenik je zastario pa je prof. dr. sc. S. Grba sa skupinom suradnika napisao novi, koji pokriva veliki dio suvremene nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu iz predmeta Biotehnologija 3. na preddiplomskom studiju i posebnih predmeta na preddiplomskom i diplomskom studiju (pivo, vino, alkohol i alkoholna pića, pekarski kvasac, primjena kvaščeve biomase u prehrambenoj industriji, proizvodnja lijekova s pomoću kvasaca i dr.). Ovaj udžbenik mogu koristiti i studenti drugih fakulteta u Zagrebu (Agronomija, PMF, Farmacija i dr.) te studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Dobro će doći i mnogim stručnjacima koji već rade u biotehnološkoj industriji.
kvasci; biotehnologija
nije evidentirano
engleski
Yeasts in biotechnology
nije evidentirano
yeast; biotechnology
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Plejada
399
2010.
nije evidentirano
objavljeno
978-953-56047-6-1