Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Određivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama (CROSBI ID 368002)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Martinac, Mia Određivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama / Komes, Draženka (mentor); Belščak-Cvitanović, Ana (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2009

Podaci o odgovornosti

Martinac, Mia

Komes, Draženka

Belščak-Cvitanović, Ana

hrvatski

Određivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama

Kavovine su zdravstveno prihvatljiva zamjena za kavu jer ne sadrže kafein, a najčešće se dobivaju preradom korijena cikorije ili ječma te drugih žitarica. Pripravljaju se dodatkom vode ili mlijeka i predstavljaju nutritivno uravnotežen napitak koji može biti sastavni dio zdravog obroka. Cilj rada bio je odrediti udjele suhe tvari i ugljikohidrata u sedam kavovina. U tu svrhu primjenjene su dvije gravimetrijske metode. Najveći udjel polisaharida određen je u instant kavovini od ječma koja je imala i najveći udjel suhe tvari. Najmanji udjel polisaharida određen je u kavovini od prženog korijena cikorije.

Kavovine; Žitarice; Ugljikohidrati

nije evidentirano

engleski

Determination of carbohydrates content in coffee substitutes

nije evidentirano

Coffee substitutes; Cereals; Carbohydrates

nije evidentirano

Podaci o izdanju

25

15.07.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija