Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj predtretmana pektolitičkim enzimima na iskorištenje i fizikalno – kemijske parametre soka šljive (CROSBI ID 368721)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Svetličić, Sanela Utjecaj predtretmana pektolitičkim enzimima na iskorištenje i fizikalno – kemijske parametre soka šljive / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Svetličić, Sanela

Levaj, Branka

hrvatski

Utjecaj predtretmana pektolitičkim enzimima na iskorištenje i fizikalno – kemijske parametre soka šljive

Rad se temelji na izradi mutnih sokova od šljiva koji su se međusobno razlikovali u predtretmanu sa pektolitičkim enzimima. U prvom redu sadržava rezultate istraživanja o tome kako pektolitički enzimi utječu na iskorištenje soka prilikom prešanja te njihov utjecaj na fizikalno – kemijske parametre dobivenog soka. Proizvodnja je provedena sa i bez dodataka pektolitičkog enzima kako bi se bolje stekao uvid o njihovoj ulozi. U dobivenim uzorcima soka određivala se topljiva suha tvar, pH, ukupna kiselost i udio pulpe. Iz dobivenih rezultata vidljivo je da su sokovi tretirani enzimima pokazali niže vrijednosti pH, a sukladno tome više vrijednosti ukupne kiselosti. Nadalje, vidljivo je povećanje količine pulpe i iskorištenja na sirovini u slučaju kada su korišteni pektolitički enzimi, što je opravdalo njihovu ulogu.

sok od šljive; pektolitički enzimi; iskorištenje; pH; ukupna kiselost; količina pulpe

nije evidentirano

engleski

Effect of pretreatman by pectic enzymes on the yield and physico-chemical parameters of plum juice

nije evidentirano

Plum juice; pectic enzymes; yield; pH; total titrable acid; amount of pulp

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

23.12.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija