Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj sortimenta i mikroklimatskih uvjeta na sastav ukupnih fenola i ukupnih flavonoida mandarine (C. reticulata L.) (CROSBI ID 369271)

Ocjenski rad | diplomski rad

Đapić, Marina Utjecaj sortimenta i mikroklimatskih uvjeta na sastav ukupnih fenola i ukupnih flavonoida mandarine (C. reticulata L.) / Dragović-Uzelac, Verica (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Đapić, Marina

Dragović-Uzelac, Verica

hrvatski

Utjecaj sortimenta i mikroklimatskih uvjeta na sastav ukupnih fenola i ukupnih flavonoida mandarine (C. reticulata L.)

Cilj ovog istraživanja bio je odrediti utjecaj sorte i mikroklimatskih uvjeta na sadržaj ukupnih fenola, ukupnih flavonoida te ukupnih neflavonoida u mandarinama (Citrus reticulata L) sorti Kawano Wase, Chahara, Zorica, Okitsu, ubranih na 5 različitih lokacija u dolini Neretve, u dva termina berbe. Fenolni spjevi određivani su spektrofotometrijski. Najveća koncentracija ukupnih fenola određena je u sorti Kawano Wase, u prvom terminu berbe (vrijednost 1133, 33 mg/kg svježe pulpe). Najveća koncentracija ukupnih flavonoida određena je u sorti Chahara, također u prvom terminu berbe (578, 14 mg/kg svježe pulpe). U sorti Okitsu, u prvom terminu berbe, određena je najveća koncentracija ukupnih neflavonoida (778, 03 mg/kg svježe pulpe). Sorta mandarine signifikantno utječe na koncentraciju ukupnih flavonoida i neflavonoida (p<0, 05), dok lokacija uzgoja i termin berbe nisu pokazali signifikantan utjecaj na koncentracije ispitivanih spojeva (ANOVA).

fenoli; flavonoidi mandarina; neflavonoidi

nije evidentirano

engleski

The influence of cultivars and microclimate conditions on the content of total phenols and total flavonoids in mandarin (Citrus reticulata L.)

nije evidentirano

phenolic compounds; flavonoids; mandarin; nonflavonoids

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

03.03.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija