Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé (CROSBI ID 369665)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Mujadžić, Sven Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé / Petravić Tominac, Vlatka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Mujadžić, Sven

Petravić Tominac, Vlatka

hrvatski

Proizvodnja kupinovog vina mikrofermentacijom s komercijalnim vinskim kvascem Fermol Mediterraneé

Provedena je mikrofermentacija kupinovog soka pri temperaturi 23ºC kako bi se istražila fermentacijska svojstva komercijalnog kvasca Fermol Mediterraneé u malom mjerilu. Fermentacijska aktivnost je praćena mjerenjem mase oslobođenog CO2 i brzine proizvodnje CO2 tijekom fermentacije. Kvasac Fermol Mediterraneé započeo je fermentaciju brže od ranije istraženog kvasca Fermol Rouge. Koncentracija hlapljivih kiselina nastalih tijekom fermentacije kvascem Fermol Mediterraneé bila je malo manja od one koja je nastala fermentacijom kvascem Fermol Rouge, dok su koncentracije neprevrelih šećera, etanola i ukupnih kiselina te pH bili slični u vinima proizvedenim pomoću oba kvasca. Kemijski sastav proizvedenog vina u skladu je s Pravilnikom o voćnim vinima. Zahvaljujući dobrim fermentacijskim svojstvima komercijalni kvasac Fermol Mediterraneé može se primijeniti u proizvodnji kupinovog vina.

kupinovo vino; vinski kvasac; fermentacija

nije evidentirano

engleski

Production of blackberry wine by microfermentation using commercial yeast Fermol Mediterraneé

nije evidentirano

blackberry wine; wine yeast; fermentation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

50

15.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija