Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ (CROSBI ID 369710)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Tomić, Nera SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Tomić, Nera

Vahčić, Nada

hrvatski

SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Zbog zakonskih odredbi uvođenja i boljeg plasmana prehrambenih proizvoda na inozemnom tržištu, prehrambene industrije u Hrvatskoj implementirale su različite sustave upravljanja sigurnošću hrane. Najzastupljeniji standardi u Hrvatskoj su: HACCP (Codex Alimentarius), HR EN ISO 22000:2005, IFS, BRC, GlobalGAP, Halal i Košer. Ovim istraživanjem utvrdili smo u kojoj mjeri su organizacije iz prehrambene industrije implementirale određene sustave upravljanja sigurnošću hrane. Rad obuhvaća statistiĉke preglede trenutne situacije.

Sigurnost hrane; Norme; HACCP; Certifikacija

nije evidentirano

engleski

FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEMS IN CROATIA

nije evidentirano

food safety; standards; HACCP; certification

nije evidentirano

Podaci o izdanju

60

23.02.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija