SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ (CROSBI ID 369710)
Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)
Podaci o odgovornosti
Tomić, Nera
Vahčić, Nada
hrvatski
SUSTAVI UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU HRANE U REPUBLICI HRVATSKOJ
Zbog zakonskih odredbi uvođenja i boljeg plasmana prehrambenih proizvoda na inozemnom tržištu, prehrambene industrije u Hrvatskoj implementirale su različite sustave upravljanja sigurnošću hrane. Najzastupljeniji standardi u Hrvatskoj su: HACCP (Codex Alimentarius), HR EN ISO 22000:2005, IFS, BRC, GlobalGAP, Halal i Košer. Ovim istraživanjem utvrdili smo u kojoj mjeri su organizacije iz prehrambene industrije implementirale određene sustave upravljanja sigurnošću hrane. Rad obuhvaća statistiĉke preglede trenutne situacije.
Sigurnost hrane; Norme; HACCP; Certifikacija
nije evidentirano
engleski
FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEMS IN CROATIA
nije evidentirano
food safety; standards; HACCP; certification
nije evidentirano
Podaci o izdanju
60
23.02.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb