HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE (CROSBI ID 369723)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kovaljova, Anna
Vahčić, Nada
hrvatski
HACCP U RESTORANIMA BRZE PREHRANE
: Analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (Hazard Analysis Critical Control Point – HACCP) je sustav koji na temelju promatranja kritičnih segmenata u proizvodnji osigurava zdravstvenu ispravnost hrane, a zasnovan je na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne i kvalitetne hrane uveliko pridonosi poslovanju ugostiteljskog objekta, a McDonald's kao kompanija koja na prvo mjesto postavlja potpuno zadovoljstvo gosta, najveći trud ulaže upravo u poboljšanje sustava koji osiguravaju kvalitetu i sigurnost hrane. HACCP sustav je implementiran u svim McDonald's restoranima u svijetu, a poseban tim stručnjaka konstantno nalazi nove načine za poboljšanje proizvodnje i sigurnosti namirnica i gotovih proizvoda, čime se postiže neprestano poboljšanje HACCP sustava u McDonald's-u, kao i kod dobavljača te distribucijskih centara.
HACCP sustav; Restoran brze prehrane; Sigurnost hrane; Kvaliteta
nije evidentirano
engleski
HACCP IN FAST FOOD RESTAURANTS
nije evidentirano
HACCP system; fast food restaurant; food safety; quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
81
10.11.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb