Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

UKUPNI FENOLI I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST KESTENOVOG MEDA (CROSBI ID 369724)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jurlina, Tanja UKUPNI FENOLI I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST KESTENOVOG MEDA / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Jurlina, Tanja

Vahčić, Nada

hrvatski

UKUPNI FENOLI I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST KESTENOVOG MEDA

U ovom radu analizirano je 12 uzoraka kestenovog meda hrvatskog podrijetla. Određen je antioksidacijski kapacitet kestenovog meda, koristeći spektrofotometrijske testove: sadržaj ukupnih fenola pomoću Folin-Ciocalteu metode, antioksidacijska aktivnost pomoću FRAP i DPPH metode. Sadržaj ukupnih fenola kretao se u rasponu od 189, 71 do 294, 48 mg GAE/ kg meda, deionizirajuća sposobnost izražena kao IC50 bila je u rasponu od 3, 46 do 21, 21 mg/mL, te antioksidacijska aktivnost izražena kao FRAP vrijednost kretala se od 343, 36 do 760, 86 µM Fe (II) 10 % -tne otopine meda. Utvrđena je linearna korelacija između udjela ukupnih fenola i deionizirajuće sposobnosti određene DPPH metodom (r = 0, 8857), te udjela ukupnih fenola i antioksidacijske aktivnosti određene FRAP metodom (r = 0, 9052), kao i između DPPH i FRAP metode (r = 0, 9452).

Med; Kesten; Fenoli; FRAP; DPPH

nije evidentirano

engleski

TOTAL PHENOLICS AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF CHESTNUT HONEY

nije evidentirano

honey; chestnut; phenolics; FRAP; DPPH

nije evidentirano

Podaci o izdanju

54

18.11.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija