Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Neki fizikalno-kemijski pokazatelji kvalitete bagremovog meda (CROSBI ID 369727)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Čalopek, Bruno Neki fizikalno-kemijski pokazatelji kvalitete bagremovog meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Čalopek, Bruno

Vahčić, Nada

hrvatski

Neki fizikalno-kemijski pokazatelji kvalitete bagremovog meda

Kvaliteta meda znatno utječe na nutritivnu vrijednost meda u ljudskoj prehrani, a određuju je mnogi parametri koji se ispituju različitim fizikalno-kemijskim metodama u cilju zaštite potrošača. Cilj ovog rada bio je odrediti maseni udio vode, kiselost, električnu provodnost meda te specifični kut rotacije. Ovi parametri su određivani u 10 uzoraka meda od bagrema sa područja Republike Hrvatske. Pri tome su dobiveni sljedeći rezultati: maseni udio vode se kretao između 14, 48 i 17, 76 %, kiselost između 9, 10 i 11, 10 mmol/kg, električna provodnost između 0, 1298 i 0, 2370 mS/cm, a specifični kut rotacije od -12, 55 do -7, 70. Rezultati pokazuju da svi ispitani uzorci bagremovog meda udovoljavaju zahtjevima Pravilnika o medu.

Maseni udio vode; Kiselost; Električna provodnost; Specifični kut rotacije; Med

nije evidentirano

engleski

Some physical-chemical quality indicators of acacia honey

nije evidentirano

water content; acidity; electrical conductivity; specific optical rotation; honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

10.03.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija