OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE (CROSBI ID 370872)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Džaferović, Iva
Marković, Ksenija
hrvatski
OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE
Opisna analiza neizostavan je dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuje se kada je potrebna detaljna specifikacija senzorskih svojstava pojedinog proizvoda ili pri usporedbi nekoliko proizvoda. Metode opisne analize dijele se na metodu profila okusa, metodu profila teksture, kvantitativnu opisnu analizu, ‘Spectrum’ metodu i novije alternativne tehnike. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama opisnih analiza u senzorskoj procjeni hrane.
Senzorska procjena; Opisna analiza; Metode
nije evidentirano
engleski
DESCRIPTIVE ANALYSIS IN SENSORY EVALUATION OF FOOD
nije evidentirano
sensory evaluation; descriptive analysis; methods
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
15.09.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb