Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE (CROSBI ID 370872)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Džaferović, Iva OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Džaferović, Iva

Marković, Ksenija

hrvatski

OPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE

Opisna analiza neizostavan je dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuje se kada je potrebna detaljna specifikacija senzorskih svojstava pojedinog proizvoda ili pri usporedbi nekoliko proizvoda. Metode opisne analize dijele se na metodu profila okusa, metodu profila teksture, kvantitativnu opisnu analizu, ‘Spectrum’ metodu i novije alternativne tehnike. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama opisnih analiza u senzorskoj procjeni hrane.

Senzorska procjena; Opisna analiza; Metode

nije evidentirano

engleski

DESCRIPTIVE ANALYSIS IN SENSORY EVALUATION OF FOOD

nije evidentirano

sensory evaluation; descriptive analysis; methods

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

15.09.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija