Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

KROMATOGRAFSKE METODE ODREĐIVANJA PROTEINA (CROSBI ID 370879)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Zenuni, Florime KROMATOGRAFSKE METODE ODREĐIVANJA PROTEINA / Marković Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2010

Podaci o odgovornosti

Zenuni, Florime

Marković Ksenija

hrvatski

KROMATOGRAFSKE METODE ODREĐIVANJA PROTEINA

Proteini su makromolekule građene od velikog broja aminokiselina. Utječu na svaku osobinu koja karakterizira živi organizam te igraju različite uloge u ljudskom tijelu. Prva i osnovna zadaća proteina je njihova neophodnost u procesu rasta i razvoja. Ovisno o dobi i spolu potrebe za proteinima se znatno mijenjaju. Važni su sa prehrambenog i tehnološkog stajališta. Proteini se nalaze u raznim vrstama prehrambenih proizvoda. Svrha ovog rada bila je, pregledom znanstvene literature, iznijeti pregled kromatografskih metoda određivanja proteina. Tekućinska kromatografija, odnosno visokodjelotvorna tekućinska kromatografija (HPLC) najčešća je tehnika analitičkog i preparativnog određivanja proteina hrane.

Proteini; Proteini hrane; Kromatografija

nije evidentirano

engleski

CHROMATOGRAPHIC METHODS FOR DETERMINATION OF PROTEINS

nije evidentirano

proteins; food proteins; chromatography

nije evidentirano

Podaci o izdanju

31

15.07.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija