Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE (CROSBI ID 370936)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vrančić, Ivana ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Vrančić, Ivana

Vahčić, Nada

hrvatski

ODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

Med se koristi od davnina uglavnom kao sladilo ali i u raznolike terapeutske svrhe. Istraživanje je provedeno na uzorcima meda bagrema (Robinia pseudoacacia). Cilj rada bio je odrediti fiziklano kemijske parametre (maseni udjel vode, električna provodnost, kiselost, maseni udjel reducirajućih šećera, maseni udjel saharoze te kut rotacije) kako bi se utvrdili zahtjevi kakvoće kojima u proizvodnji i pri stavljanju na tržište mora udovoljavati uniflorni med bagrema. Dobiveni rezultati su uspoređeni s Pravilnikom o medu te istovjetnim istraživanjima drugih autora. Med bagrema Krapinsko-zagorske županije zadovoljava zahtjeve Pravilnika o medu Republike Hrvatske.

Med bagrema; Fizikalno kemijski parametri

nije evidentirano

engleski

QUALITY PARAMETERS DETERMINATION OF ACACIA HONEY FROM KRAPINSKO-ZAGORSKA COUNTY

nije evidentirano

acacia honey; physicochemical parametres

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

20.12.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija