Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

In vitro i in vivo ispitivanja funkcionalnih svojstava izolata bakterija mliječne kiseline (CROSBI ID 371363)

Ocjenski rad | diplomski rad

Andrić, Marija In vitro i in vivo ispitivanja funkcionalnih svojstava izolata bakterija mliječne kiseline / Frece, Jadranka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Andrić, Marija

Frece, Jadranka

hrvatski

In vitro i in vivo ispitivanja funkcionalnih svojstava izolata bakterija mliječne kiseline

U ovom je radu istražena adhezija bakterijskoj soja L. acidophilus KA1 izoliranog iz domaćih kobasica sa područja Varaždinske županije na tanko i debelo crijevo miša u in vitro i in vivo uvjetima, te negova sposobnost da preživi uvjete u intestinalnom traktu. Budući da je u preliminarnim istraživanjima L. acidophilus KA1 pokazao značajnu inhibiciju rasta prema patogenim mikroorganizmima iz hrane, proizveo značajnu količinu mliječne kiseline (22, 45 g/L) te zadovoljio osnovne kriterije za selekciju probiotičkog soja u in vitro uvjetima, provedena su in vivo istraživanja na pokusnim miševima. L. acidophilus KA1 uspješno preživljava u gastrointestinalnom traktu miša i zadovoljava neke od selekcijskih kriterija za izbor probiotičkih sojeva te se može zaključiti da je L. acidophilus KA1 potencijalni probiotički soj.

in vitro i in vivo adhezija; L. acidophilus; probiotik.

nije evidentirano

engleski

In vitro and in vivo testing of functional characteristics of isolates of lactic acid bacteria

nije evidentirano

in vitro and in vivo adhesion; L. acidophilus; probiotic.

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

28.11.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija