Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine (CROSBI ID 371553)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Natalija Jauk
Levaj, Branka
hrvatski
Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine
U soku od mandarina, proizvedenom od mandarina s područja doline Neretve koje su ubrane tijekom jeseni 2011. godine, skladištenom na temperaturama +1°C, +22°C i +37°C te su u intervalima od 15 dana u trajanju 60 dana, određivani su ukupni karotenoidi i parametri boje. Promjene ukupnih karotenioda praćene su pomoću spektrofotometrijske metode i promjene boje primjenom kolorimetra. Provedenim istraživanjem i dobivenim rezultatima, može se zaključiti da se količina ukupnih karotenoida smanjila u odnosu na početnu sirovinu, te da se boja soka od mandarina više promijenila jedino pri temperaturi skladištenja +22°C.
mandarina; sok od mandarine; ukupni karotenoidi; parametri boje
nije evidentirano
engleski
Storage effect on carotenoids and tangerine juice color
nije evidentirano
tangerine; tangerine juice; total carotenoides; color parameters
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
22.02.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb