Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine (CROSBI ID 371553)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Natalija Jauk Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Natalija Jauk

Levaj, Branka

hrvatski

Utjecaj skladištenja na karotenoide i boju soka mandarine

U soku od mandarina, proizvedenom od mandarina s područja doline Neretve koje su ubrane tijekom jeseni 2011. godine, skladištenom na temperaturama +1°C, +22°C i +37°C te su u intervalima od 15 dana u trajanju 60 dana, određivani su ukupni karotenoidi i parametri boje. Promjene ukupnih karotenioda praćene su pomoću spektrofotometrijske metode i promjene boje primjenom kolorimetra. Provedenim istraživanjem i dobivenim rezultatima, može se zaključiti da se količina ukupnih karotenoida smanjila u odnosu na početnu sirovinu, te da se boja soka od mandarina više promijenila jedino pri temperaturi skladištenja +22°C.

mandarina; sok od mandarine; ukupni karotenoidi; parametri boje

nije evidentirano

engleski

Storage effect on carotenoids and tangerine juice color

nije evidentirano

tangerine; tangerine juice; total carotenoides; color parameters

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

22.02.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija