Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine (CROSBI ID 371554)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Kujtesa Shabanaj
Levaj, Branka
Repajić, Maja
hrvatski
Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine
Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine. U tu svrhu u pripremljenom soku od mandarine koji je skladišten na tri temperature ( 1̊ C, 22 ̊ C, 37 ̊ C) tijekom 60 dana provedene su analize određivanja ukupnih fenola i određivanja flavonoid- glikozida spektrofotometrijskim metodama svakih 15 dana. Ukupni fenoli određeni su pomoću Folin-Ciocalteu reagensa, a flavonoid-glikozidi metodom pomoću dietilenglikola. Unatoč određenim oscilacijama tijekom skladištenja je došlo do smanjenja koncentracije ukupnih fenola i ono je najveće pri temperaturi 37 ̊ C. Koncentracija flavonoid-glikozida se tijekom skladištenja povećala na temperaturi 1 i 22 ̊ C, a na temperaturi 37 ̊ C smanjila.
ukupni fenoli ; sok od mandarine ; mandarina
nije evidentirano
engleski
Effect of storage on phenolic compounds in mandarine juice
nije evidentirano
phenolic compounds ; mandarine juice ; mandarine
nije evidentirano
Podaci o izdanju
29
22.02.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb