Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine (CROSBI ID 371554)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Kujtesa Shabanaj Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine / Levaj, Branka (mentor); Repajić, Maja (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Kujtesa Shabanaj

Levaj, Branka

Repajić, Maja

hrvatski

Utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine

Cilj ovog rada bio je odrediti utjecaj skladištenja na fenolne spojeve soka mandarine. U tu svrhu u pripremljenom soku od mandarine koji je skladišten na tri temperature ( 1̊ C, 22 ̊ C, 37 ̊ C) tijekom 60 dana provedene su analize određivanja ukupnih fenola i određivanja flavonoid- glikozida spektrofotometrijskim metodama svakih 15 dana. Ukupni fenoli određeni su pomoću Folin-Ciocalteu reagensa, a flavonoid-glikozidi metodom pomoću dietilenglikola. Unatoč određenim oscilacijama tijekom skladištenja je došlo do smanjenja koncentracije ukupnih fenola i ono je najveće pri temperaturi 37 ̊ C. Koncentracija flavonoid-glikozida se tijekom skladištenja povećala na temperaturi 1 i 22 ̊ C, a na temperaturi 37 ̊ C smanjila.

ukupni fenoli ; sok od mandarine ; mandarina

nije evidentirano

engleski

Effect of storage on phenolic compounds in mandarine juice

nije evidentirano

phenolic compounds ; mandarine juice ; mandarine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29

22.02.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija