Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine (CROSBI ID 371555)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jasmina Kušan
Levaj, Branka
hrvatski
Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine
Cilj ovog rada bila je proizvodnja soka od mandarina te praćenje fizikalno – kemijskih i senzorskih svojstava te zdravstvene ispravnosti tijekom skladištenja tog soka pri različitim temperaturama (1 C, 22 C, 37 C ) kroz određeni vremenski period (15, 30, 45, 60 dana). Od fizikalno- kemijskih analiza na soku je provedeno određivanje topljive suhe tvari, određivanje pH i ukupne kiselosti. Senzorsko ocjenjivanje je provedeno kvantitativnom deskriptivnom metodom. Rezultati su pokazali da temperatura i vrijeme skladištenja znatno utječu na boju i organoleptička svojstva soka te da je optimalna temperatura skladištenja 1 C. Mikrobiološko ispitivanje je pokazalo da su nakon pasterizacije svi uzorci bili zdravstveno ispravni.
mandarina; fizikalno- kemijska svojstva; zdravstvena ispravnost; senzorika
nije evidentirano
engleski
Effect of storage on physical-chemical and sensory properties and health safety of mandarine juice
nije evidentirano
mandarin; physical and chemical properties; health safety; sensory evaluation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
22.02.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb