Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine (CROSBI ID 371555)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jasmina Kušan Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine / Levaj, Branka (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Jasmina Kušan

Levaj, Branka

hrvatski

Utjecaj skladištenja na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva te zdravstvenu ispravnost soka mandarine

Cilj ovog rada bila je proizvodnja soka od mandarina te praćenje fizikalno – kemijskih i senzorskih svojstava te zdravstvene ispravnosti tijekom skladištenja tog soka pri različitim temperaturama (1 C, 22 C, 37 C ) kroz određeni vremenski period (15, 30, 45, 60 dana). Od fizikalno- kemijskih analiza na soku je provedeno određivanje topljive suhe tvari, određivanje pH i ukupne kiselosti. Senzorsko ocjenjivanje je provedeno kvantitativnom deskriptivnom metodom. Rezultati su pokazali da temperatura i vrijeme skladištenja znatno utječu na boju i organoleptička svojstva soka te da je optimalna temperatura skladištenja 1 C. Mikrobiološko ispitivanje je pokazalo da su nakon pasterizacije svi uzorci bili zdravstveno ispravni.

mandarina; fizikalno- kemijska svojstva; zdravstvena ispravnost; senzorika

nije evidentirano

engleski

Effect of storage on physical-chemical and sensory properties and health safety of mandarine juice

nije evidentirano

mandarin; physical and chemical properties; health safety; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

40

22.02.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija