Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske (CROSBI ID 374782)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Grbac, Ivana Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske / Petrović, Siniša (mentor); Poreč, Veleučilište u Rijeci, . 2010

Podaci o odgovornosti

Grbac, Ivana

Petrović, Siniša

hrvatski

Utjecaj različitih postupaka u preradi grožđa na stabilnost vina Malvazije itarske

Cilj istraživanja je bio utvrditi koja je količina bistrila potrebna za stabilizaciju vina. Pokus se provodio na tri različita uzorka, tj. na tri uzorka proizvedena različitim tehnologijama, samotokom, prešanjem i maceracijom. Trebalo je utvrditi količinu bistrila potrebnu za stabilizaciju svakog od ovih uzorka.Na temelju provedenog istraživanja mogu zaključiti da je za stabilnost ovih vina bila potrebna velika količina bistrila, za neke uzorke i veća od standardne i onih koje se preporučuju. Mjerenjem NTU vrijednosti dobila sam rezultate koji ukazuju da minimalna količina bistrila za postizanje stabilnosti iznosi 180 g/hl pa sve do 200 g/hl. Određivanje proteinske stabilnosti pomoću turbidimetra se pokazalo puno preciznije. Vizualni test je pogodan za brzo i okvirno određivanje stabilnosti vina ali nije dovoljno precizan i pouzdan.

Malvazija istarska; stabilnost; proteini; bentonit

nije evidentirano

engleski

The effects of different processing techniques on the stability of Malvazija istarska wine

nije evidentirano

Malvazija istarska; stability; proteins; bentonite

nije evidentirano

Podaci o izdanju

42

26.05.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Rijeci

Poreč

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija