Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Utjecaj bentonita na organoleptiku Malvazije istarske (CROSBI ID 374783)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Laginja, Maja Utjecaj bentonita na organoleptiku Malvazije istarske / Petrović, Siniša (mentor); Poreč, Veleučilište u Rijeci, . 2010

Podaci o odgovornosti

Laginja, Maja

Petrović, Siniša

hrvatski

Utjecaj bentonita na organoleptiku Malvazije istarske

U ovom završnom radu ispitivala sam utjecaj bentonita na organoleptiku vina Malvazije Istarske. Za bistrenje vina koristila sam bentonit Bentoflash proizvođača Evera. Nakon kontrolnog bistrenja u malom volumenu odredila sam dozu za bistrenje bačve. U vinu prije i nakon bistrenja određeni su kemijski parametri: količina alkohola, ukupnih kiselina, zaostalog šećera te ukupni ekstrakt. Utjecaj bentonita ispitan je i ocjenjivanjem organoleptičkih osobina vina prije i nakon bistrenja. Degustatori su uzorke “A“ i “ B“ ocjenjivali brojčano po metodi 100 pozitivnih bodova, te opisno po aromatsko profilu. Postupak bistrenja utjecao je na smanjenje ukupnog ekstrakta i uzrokovao je promjene u organoleptičkom profilu vina.

Malvazija Istarska; bentonit; bentoflash

nije evidentirano

engleski

The impact of bentonite on organoleptic characteristics of Malvazija istarska

nije evidentirano

Malvazija Istarska; bentonite; bentoflash

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

16.09.2010.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Rijeci

Poreč

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija