Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Analiza osnovnih sastojaka vina sorata Pinot bijeli i Pinot sivi (CROSBI ID 377719)

Ocjenski rad | diplomski rad

Krtalić, Marija Analiza osnovnih sastojaka vina sorata Pinot bijeli i Pinot sivi / Petravić Tominac, Vlatka (mentor); Oros, Damir (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Krtalić, Marija

Petravić Tominac, Vlatka

Oros, Damir

hrvatski

Analiza osnovnih sastojaka vina sorata Pinot bijeli i Pinot sivi

Analizirano je ukupno pet vina, privatnih proizvođača, proizvedenih u volodersko-ivanićgradskom vinogorju, podregija Moslavina i kutjevačkom vinogorju, podregija Slavonija, i to tri vina sorte Pinot sivi te dva vina sorte Pinot bijeli. Plinskom kromatografijom (GC) određena je koncentracija etanola. Kemijskim analizama prema Pravilniku o vinu određene su koncentracije šećera, ukupnih i hlapljivih kiselina te slobodnog, vezanog i ukupnog SO2. Metodom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti (HPLC) određene su koncentracije glukoze, fruktoze, saharoze, glicerola, mliječne kiseline i jabučne kiseline. Rezultati ovih analiza zadovoljavaju kriterije propisane Pravilnikom o vinu.

Pinot bijeli; Pinot sivi; kemijski sastav vina; tekućinska kromatografija visoke djelotvornosti (HPLC); plinska kromatografija (GC)

nije evidentirano

engleski

Analyses of basic components in wines Pinot blanc and Pinot gris

nije evidentirano

Pinot blanc; Pinot gris; chemical composition of wine; high pressure liquid chromatography (HPLC); gas chromatography (GC)

nije evidentirano

Podaci o izdanju

56

24.09.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija