ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE (CROSBI ID 379124)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Šoštarić, Nataša
Marković, Ksenija
hrvatski
ODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE
Med predstavlja dobar izvor bioaktivnih sastojaka od kojih se ističu polifenoli, odnosno flavonoidi. Udio polifenolnih spojeva uvelike ovisi o vrsti meda. Tijekom ovog istraživanja, analizirano je 20 uzoraka cvjetnog meda te 20 uzoraka bagremovog meda, podrijetlom iz sjeverozapadne Hrvatske, iz sezone 2009. Vrsta meda prethodno je utvrđena peludnom analizom. HPLC tehnikom u uzorcimacvjetnog i bagremovog meda, tijekom 3 mjeseca skladištenja, praćene su promjene udjela flavonoida kvercetina, hesperetina, luteolina, kamferola, apigenina, pinocembrina, krizina i galangina.
flavonoidi; HPLC tehnika; med
nije evidentirano
engleski
DETERMINATION OF FLAVONOIDS IN FLORAL AND ACACIA HONEY USING HPLC ANALYSIS
nije evidentirano
flavonoids; HPLC analysis; honey
nije evidentirano
Podaci o izdanju
40
30.03.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb