Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA (CROSBI ID 379128)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vuglec-Dmitrašinović, Dina PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA / Marković, Ksenija (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Vuglec-Dmitrašinović, Dina

Marković, Ksenija

hrvatski

PROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA

Tijekom ovog istraživanja analizirano je 95 uzoraka bagremovog meda (Robinia pseudoacacia L.) prikupljenih iz 5 županija Republike Hrvatske, odnosno iz Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Krapinsko-zagorske, Istarske i Osječko-baranjske županije, u svrhu određivanja fizikalno-kemijskih parametara. Određeni fizikalno-kemijski parametri uključivali su maseni udio vode, kiselost, električnu provodnost, maseni udio reducirajućih šećera, maseni udio saharoze te specifični kut rotacije. Analiza uzoraka je pokazala kako se maseni udio vode kretao u rasponu od 14, 24% do 21, 04%, kiselost od 7, 96 mEq/kg do 32, 54 mEq/kg, električna provodnost od 0, 1006 mS/cm do 0, 505 mS/cm, reducirajući šećeri od 61, 57 g/100g do 73, 59 g/100g, udio saharoze od 0, 00 g/100g do 3, 62 g/100g te specifični kut rotacije od -6, 94° do -14, 48°.

bagremov med; fizikalno-kemijski parametri; kvaliteta meda; sastav meda

nije evidentirano

engleski

QUALITY ASSESSMENT OF ACACIA HONEY OF DIFFERENT GEOGRAPHICAL ORIGIN

nije evidentirano

acacia honey; physical and chemical parameters; honey quality; honey composition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

48

06.07.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija