Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane (CROSBI ID 379148)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jelovečki, Melita
Vahčić, Nada
hrvatski
Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane
Testovi sklonosti neizostavan su dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuju se u svrhu istraživanja i razvoja proizvoda prikupljanjem mišljenja od samih potrošača. Postoje dvije glavne skupine metoda testova sklonosti, kvalitativne i kvantitativne. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama testova sklonosti u senzorskoj procjeni hrane.
senzorska procjena; testovi sklonosti; metode
nije evidentirano
engleski
Affective tests in sensory evaluation of food
nije evidentirano
sensory evaluation; affective tests; methods
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
13.06.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb