Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane (CROSBI ID 379148)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jelovečki, Melita Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Jelovečki, Melita

Vahčić, Nada

hrvatski

Testovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane

Testovi sklonosti neizostavan su dio istraživanja u senzorskoj procjeni hrane, a primjenjuju se u svrhu istraživanja i razvoja proizvoda prikupljanjem mišljenja od samih potrošača. Postoje dvije glavne skupine metoda testova sklonosti, kvalitativne i kvantitativne. Cilj ovog rada bio je, pregledom znanstvene literature, iznijeti najnovije spoznaje o terminologiji, metodama te smjernicama testova sklonosti u senzorskoj procjeni hrane.

senzorska procjena; testovi sklonosti; metode

nije evidentirano

engleski

Affective tests in sensory evaluation of food

nije evidentirano

sensory evaluation; affective tests; methods

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

13.06.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija