Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

BOJA MEDA (CROSBI ID 379149)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lovrić, Damir BOJA MEDA / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Lovrić, Damir

Vahčić, Nada

hrvatski

BOJA MEDA

Boja je osjetilni doţivljaj koji nastaje kada svjetlost karakteristi?nog spektra pobudi receptore u mrežnici oka. Boju također pripisujemo površinama objekata, materijalima, svjetlosnim izvorima, itd. ovisno o njihovim svojstvima apsorpcije, refleksije ili emisije svjetlosnog spektra. Boja i izgled namirnice su iznimno vaţni za potrošače, posebno pri početnoj procjeni kvalitete proizvoda, a utječe i na doživljaj ostalih senzorskih svojstava. Med je sladak i gust sok što ga pčele medarice tvore od nektara koji skupljaju na cvjetovima ili slatkim izlučevinama (medene rose) nekih kukaca. Med je i najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam. Boja meda najčešće varira od svjetložute, žute do smeđe, tamnosmeđe tako da je npr. bagremov med izrazito svjetlije boje dok je kestenov med tamne, to jest tamnosmeđe boje.

boja; med; boja meda

nije evidentirano

engleski

COLOUR OF HONEY

nije evidentirano

color; honey; color of honey

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

25.07.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija