Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba (CROSBI ID 91829)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)

Brnčić, Mladen ; Mrkić, Vlatka ; Ježek, Damir ; Tripalo, Branko Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110-x

Podaci o odgovornosti

Brnčić, Mladen ; Mrkić, Vlatka ; Ježek, Damir ; Tripalo, Branko

hrvatski

Modeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba

Ovaj rad osvrt je na radove koji su se bavili mehanizmima i kinetikom razgradnje škroba i proteina pšeničnog brašna tijekom ekstruzije. Do razgradnje dolazi zbog fizikalno - kemijskih promjena u sirovini izazvanih toplinskom i mehaničkom energijom u ekstruderu. Ove promjene odražavaju se na svojstva ekstrudiranog proizvoda, dok je poznavanje njihove kinetike važno za optimalno vođenje procesa.

Ekstruzija; Dvopužni ekstruderi; Pšenično brašno; Škrob; Proteini; Razgradnja; Kinetika

nije evidentirano

engleski

Reaction models during wheat starch extrusion

nije evidentirano

extrusion; twin-screw extruders; wheat flour; starch; proteins; degradation; kinetics

nije evidentirano

Podaci o izdanju

49 (3)

2000.

101-110-x

objavljeno

Povezanost rada

nije evidentirano